RABS April Workshop

Leave a comment

We are ready to start sharing! How do you see the Architect’s role in a project team? When do you know documentation is just the right amount when it comes to Software Architecture? Is aiming for Agile projects contrary to Architecture principles as we know them?
To get answers and raise more questions, we announce the first public workshop for RABS members and fans. Discussions will be relevant (and enjoyable) to: Senior Software Developers, Software Architects and Solution Architects

Agenda:
1. Welcome
2. The Architect’s Role in the project team
3. Documenting Software Architecture – how much is just enough?
4. Architecture in Agile projects – is there any mismatch?

The workshop will be moderated by RABS members.

Please confirm your participation online here or by e-mail: info@rabs.ro

[Update 2011-06-08]
Summary of the meeting available posted online:

Juval Lowy, director regional Microsoft, susţine în premieră un Master Class de arhitectură software la Cluj

Leave a comment

Comunicat de presă
14 Martie 2011
Cluj-Napoca

Juval Lowy, director regional Microsoft, susţine în premieră un Master Class de arhitectură software la Cluj

Juval Lowy, recunoscut de Microsoft ca „legendă software”, pentru prima dată în Europa de Est, vine la Cluj special pentru arhitecţii software români

Martie 2011, Cluj-Napoca. Faimosul speaker internațional va susține în septembrie 2011 la Cluj un Master Class pentru Arhitecți Software, la invitația RABS (Romanian Asociation for Better Software). Evenimentul se înscrie în seria celor patru sesiuni susținute anual la nivel mondial (în afara SUA) de către arhitectul din Silicon Valey și reprezintă o premieră absolută pentru Europa de Est.

Cursul se va desfășura în perioada 12-16 Septembrie 2011, în apropiere de Cluj, la hotelul Sun-Garden Resort, în comuna Baciu și chiar dacă este deschis tuturor arhitecților software din România, numărul de locuri va fi limitat pentru a asigura o interacțiune optimă și nivelul de performanță definitoriu pentru Lowy. Pe parcursul celor cinci zile de training intensiv, arhitecții români vor avea acces exclusiv și direct la o colecție vastă de instrumente, tehnici și abilități cu eficacitate dovedită. Ei vor putea învăța de la una din autoritățile mondiale în domeniu și se vor bucura de oportunitatea de a primi astfel răspunsuri la întrebări acumulate pe parcursul carierei. Provocările acestui curs se reflectă nu doar în stilul de învăţare foarte intensiv dar și în subiectele propuse de Lowy participanţilor, care acoperă 3 arii majore: procesul de dezvoltare, tehnologia, analiza și design-ul. Dincolo de validarea și aprofundarea cunoștinţelor de arhitectură software, participanţii vor putea contribui activ la consolidarea comunităţii de arhitecţi software din România. Mai multe detalii despre curs și despre calitatea de membru RABS pot fi consultate online pe www.rabs.ro.

Contributor important în designul WCF (Windows Communication Foundation) și .Net Framework, Juval Lowy este Director Regional al Microsoft pentru Silicon Valey. Publică pe MSDN și în alte reviste de specialitate iar recent a publicat cartea Programming WCF Services, Ediția a 3-a (2010 O’Reilly).

„Participarea la Master Class-ul Arhitectului susținut de Juval Lowy în Germania în 2010, abordarea sa privind Ingineria software și determinarea sa în a reinstaura „ingineria” în procesul de dezvoltare software, m-au convins de criza prin care trece activitatea noastră în momentul de față, și de nevoia de a acționa pentru a crește calitatea pe care o creăm. Astfel s-a născut RABS și dorinţa de a împărtăşi cunoştinţe şi bune practici cu toţi arhitecţii români într-o comunitate independentă şi mai ales cu aportul experţilor la nivel mondial din acest domeniu.” Sergiu Damian, co-fondator al RABS.

RABS (Romanian Association for Better Software) este o organizație non-profit, născută din inițiativa unui grup de arhitecți software clujeni pentru creșterea calității produselor software la nivel de industrie, așa încât să crească nivelul de competitivitate al dezvoltatorilor români în competiția internațională. Modul în care Asociația își propune să atingă acest scop, este activarea comunității de IT prin evenimente de top, cu invitați de calibru internațional, dar și prin workshop-uri dedicate exclusiv membrilor, care să deschidă comunicarea la nivel de breaslă.

Contact: Sergiu Damian
e-mail: sergiu.damian@rabs.ro